Historiaa

Legendaarinen musiikkileiri

Tervetuloa – Tere tulemast – Welcome

Oro Bellissimo – koko kesän kaunein kohokohta

Kaakkois-Suomessa, Parikkalan kunnan luonnonkauniissa maisemissa sijaitsevassa Oronmyllyn leiri- ja kurssikeskuksessa on jo usean vuoden ajan järjestetty korkeatasoinen ja suosittu Oro Bellissimo – musiikkileiri. Sinne kokoontuu taitavia ja asialleen omistautuneita muusikoita niin koto-Suomesta, kuin rakkaasta naapurimaastammekin Virosta, kapellimestari Lehari Kaustelin johdolla.

Lehari Kaustel

Leirin ohjelmaan kuuluvat niin monipuoliset harjoitukset, kuin iloinen vapaa-aikakin, iltasaunoja unohtamatta.
Leiriruoka on maukasta ja riittoisaa, eikä nälkä pääse yllättämään kesken kaiken! Leiriviikon aikana nautitaan Suomen suloisesta suvesta, valmistetaan tasokas konserttiohjelma, muodostetaan uusia ystävyyssuhteita, konsertoidaan – ja uitetaan varpaita Oronmyllyn raikkaassa lammessa.

Lasse Heikkilä

Konserttiohjelmisto koostuu kesäkohtaisesti säveltäjä Lasse Heikkilän teoksista, jotka hän leirillä varta vasten itse sovittaa kulloistakin orkesteria palvelemaan. Tällä tavoin leirille voivat osallistua kaikentasoiset soittajat, niin mestarit kuin kisällitkin. Koko perheelle soveltuva, kristillistä sanomaa tarjoava kuuden vuorokauden mittainen Oro Bellissimo -musiikkileiri antaakin mahtavat puitteet nuorille soittajille päästä mukaan korkeatasoiseen orkesteriin. Viikon aikana into ja taidot kehittyvät kaiken muun mukavan ohessa kuin itsestään. Myös yksilöopetusta on tarjolla tapauskohtaisesti sovittaessa. Leiriviikko huipentuu kesästä riippuen yhteen tai kahteen suureen loppukonserttiin.


Palautetta aiempien vuosien leiriläisiltä:


”Oro Bellissimo -leireillä olen saanut kohdata upeita ihmisiä ja nauttia hyvästä ilmapiiristä ja kauniista luonnosta. Orkesterissa on rento tunnelma, ja eri-ikäiset ja -tasoiset soittajat varsinkin viuluissa on huomioitu hyvin. Konserteissa on ollut kesäistä raikkautta, ja kuulijoiden innostus on ollut ilahduttavaa.”

”Oro Bellissimo-leiri on kivoin musiikkileiri, jossa olen saanut olla mukana aikuisiällä, suosittelen lämpimästi lapsille, nuorille, perheille, aikuisille! Leirin taso on korkea, ja musiikin ja hyvän ruoan lisäksi leirillä on paljon hauskaa ohjelmaa!”

”Oli maanantai ja alkamassa kesän 2019 helteisin viikko heinäkuussa. Pakkasin autoni ääriään myöten täyteen: viulu, sello, nuottitelineet, kaksi koiraa, koirien ruuat&tarvikkeet, keikkavaatteet, kengät, pyyhkeet, liinavaatteet jne. Kaikki, mitä viikon mittaiselle leirille kaksi aikuista, minä ja poikani, tarvitsisimme! Yli 400 km matka edessä, kahden pysähdyksen taktiikalla keskeltä Suomea kohti Oronmyllyn loma- ja kurssikeskusta ja siellä pidettävää musiikkileiriä, Oro Bellissimoa.”

”Viikon aikana orkesterileirillä sävelet hioutuivat kappaleiksi ja ohjelmisto konserteiksi. Lapset ja nuoret Suomesta ja Virosta venyivät päivä päivältä käsittämättömiin suorituksiin harjoituksissa, ja noissa muutamissa päivissä sävelet kasvoivat kerrassaan upeiksi konserteiksi Parikkalan kirkossa ja Metsämuseo Lustossa Punkaharjulla. Orkesterileirin loppuhuipennus koettiin Heinäveden kirkossa, Kansan Raamattuseuran kesäjuhlilla, jossa esiinnyimme täydelle kirkkosalille. Oli etuoikeus olla aistimassa koko leirin tunnelmaa äitinä ja konserttimestarin paikalta! Oronmyllyn lumoava luonto ympärillä, raikastakin raikkaampi lampi uida, jokailtaiset nuotiolla vietetyt hetket yhdessä laulaen ja pelejä pelaten, tikkupullia tai makkaraa paistaen ja illan päättävät saunahetket keskusteluineen jättivät jälkeen rauhallisen ja kiitollisen olon niin mieleen, sieluun kuin ruumiiseenkin!”

”Väsymätön, idearikas ja taitava kapellimestari Lehari Kaustel yhdessä säveltäjä Lasse Heikkilän kanssa loivat yhdessä muun opettajakunnan myötävaikutuksella ohjelmiston, jossa sulassa sovussa kulkivat mm. elokuvasäveltäjä Uno Helmerssonin Timelapse kuin Heikkilän itsensä säveltämät laulut upeine orkesterisovituksineen. Myös nuoret solistit pääsivät esiintymään konserteissa. Jokaisella leiriläisellä, vanhemmalla, opettajalla, ohjaajalla, saunanlämmittäjällä ja leirin muulla henkilökunnalla oli paikkansa ja tehtävänsä tässä hienossa ketjussa, jota sanotaan Oron ihmeeksi! Oli kesän lämpimin ja ihmeellisin viikko.”